Tuinbouw maakt SDG's Verenigde Naties concreet

27 Mei 2020

Tuinbouw maakt SDG's Verenigde Naties concreet.Op zichzelf zijn de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties misschien weinig concreet, ook na een vierde voorgangsrapportage. Toch worden de doelen in menig jaarverslag, zeker bij beursgenoteerde bedrijven (93% van die bedrijven noemt de SDG's), opgenomen. En ook in de tuinbouw weten bedrijven er raad mee en worden de doelen concreet toegepast in o.a. veredeling en kassenbouw.


In de vorig jaar uitgegeven brochure 'Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en SDG's: voorbeelden uit de praktijk' komt een aantal vooruitstrevende projecten voorbij. Die moeten bijdragen aan het halen van de 17 doelen met als deadline 2030

kwekers in buitenland

Bron: Groentenieuws

Meer vondsten van tomatenvirus in Westland en Midden-Delfland

11 februari 2020

WESTLAND - Het tomatenvirus ToBRFV is bij nog eens drie glastuinbouwbedrijven in onze regio aangetroffen. Het gaat om twee nieuwe bedrijven in Westland en één in Midden-Delfland. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Daarmee komt het totaal aantal vondsten in onze regio op negen. Bovendien geldt bij twee Westlandse bedrijven nog een zware verdenking. Het virus tast tomaten- en paprikaplanten aan. De aangetaste vruchten zijn wel gewoon eetbaar, maar niet meer verkoopbaar, zo meldt mediapartner WOS. De planten sterven af. Bedrijven die te maken hebben met het virus zijn verplicht dit te melden bij de NVWA.

Naast de negen getroffen bedrijven in Westland en Midden-Delfland, zijn er ook vier vondsten gedaan in Hollandse Kroon, twee in Brielle en één in Reimerswaal en Haarlemmermeer

tomaten in kas

Bron: Omroep West